Румъния има втори най-дълъг висящ мост в Европа: След мостът в

...
Румъния има втори най-дълъг висящ мост в Европа: След мостът в
Коментари Харесай

Вторият най-дълъг висящ мост в Европа вече е в Румъния

Румъния има втори най-дълъг провесен мост в Европа: 

След мостът в Лисабон, Португалия, над река Тежу, се подрежда новооткритият провесен мост в Северната ни съседка. Откриването на моста Браила над река Дунав в Румъния е планувано за 6 юли. Вече са приключени приемните проби на моста, в които 60 камиона с общо тегло от 2400 тона бяха ситуирани върху пътното му платно и подложиха структурата на тестване, написа.

Как наподобява новият румънски мост може да видите на заглавната фотография и във вградената обява тук в публикацията най-отдолу.

След пробата за натоварване, два камиона изминаха целия мост с оптималната скорост от 80 километра в час, с цел да тестват неговите трептения.

Висящият мост Браила има централен сектор от 1120 метра, дълъг е 1975 метра и има четири ленти за придвижване, с спешни ленти и алеи за велосипедисти и пешеходци.

Иновативният план е издигнат в съдействие с японския сътрудник IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. и свързва двата бряга на река Дунав в региона Галац-Браила, което подсигурява по-кратко време за прекосяване на реката за почти 7000 транспортни средства дневно.

До момента единствената опция да се придвижват в този сектор беше с ферибот.

В началото на предходната година беше приключен монтажът на двата носещи кабела, построени посредством преплитането на над 18 000 стоманени телове, тежащи общо 6775 тона.

Миналото лято беше приключена една от най-предизвикателните етапи за построяването на работата, сглобяването на стоманената палуба на моста. Тя е построена от 86 сегмента, всеки от които е със приблизително тегло от 260 тона.

Компанията Webuild, която е реализатор на плана за моста Браила, има опит в построяването на повече от 1000 километра мостове и виадукти. Сред тях са моста San Giorgio в Генуа, Италия, както и емблематичния Трети мост над Босфора в Турция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР